Гърция, Дания, Словакия, Словения и Хърватия са включени в списъка на

...
Гърция, Дания, Словакия, Словения и Хърватия са включени в списъка на
Коментари Харесай

Русия добави още пет държави в списъка си с неприятелски

Гърция, Дания, Словакия, Словения и Хърватия са включени в листата на вражески настроените към Русия страни, оповестява в петък пресслужбата на държавното управление на Руската федерация, представена от ТАСС.

" Правителството актуализира списъка на непознати страни, които правят вражески дейности против съветски дипломатически и консулски задачи в чужбина. Списъкът включва Гърция, Дания, Словакия, Словения и Хърватия ", се споделя в отчета.

Заповедта е призната в осъществяване на декрет на президента на Руската федерация Владимир Путин № 243 от 23 април 2021 г " За използване на ограничения за влияние (противодействие) на вражески дейности на непознати страни ". Документът допуска ограничение на опцията за такива страни (до цялостна забрана) да наемат чиновници всред лица, намиращи се на територията на Русия, в посолства, консулства и представителства на държавни ведомства.

" Списъкът, утвърден от държавното управление, с изключение на имената на страните, показва броя на лицата, намиращи се на територията на Русия, с които дипломатическите задачи на вражески страни и техните консулски служби могат да подписват трудови контракти. Така съгласно новите разпореждания Гърция има предел от 34 души, Дания - 20, за Словакия - 16. Словения и Хърватия няма да могат да наемат чиновници в своите дипломатически задачи и консулски служби ", оповестиха от кабинета.

По-рано, през май 2021 година, бяха наложени ограничавания на дипломатическите задачи на Съединени американски щати и Чехия. Списъкът, утвърден от държавното управление, не е финален и поради продължаващите враждебни дейности на непознати страни, ориентирани против съветски задачи в чужбина, може да бъде уголемен.

По създание описите с вражески страни са два.

На 7 март тази година, т.е. след началото на съветската инвазия в Украйна, съветското държавно управление утвърди още един списък с " вражески " страни и територии.

Тогава беше утвърден лист от 48 страни - всички страни членки на ЕС плюс Австралия, Албания, Андора, Англия, Исландия, Канада, Лихтенщайн, Микронезия, Монако, Нова Зеландия, Норвегия, Република Корея, Сан Марино, Северна Македония, Сингапур, Съединени американски щати, Тайван, Украйна, Черна гора, Швейцария и Япония.

Този лист е формиран въз основа на различен декрет на Путин - декрет от 5 март 2022 година за краткотрайния ред за осъществяване на отговорности към избрани задгранични кредитори.

Путин реши да продава газ на " неприятелските страни " единствено за рубли.

Държавата, както и съветските жители и компании, които имат валутни отговорности към задгранични кредитори от листата на " неприятелските " страни, ще могат да ги заплащат в рубли, сподели държавното управление.

В отговор на нашествието западните страни постановиха наказания на Русия, а Русия наложи контрасанкции и ограничавания, които нормално се назовават ​​ " вражески страни ". Няма ограничавания за " другарските " страни.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР